سریال جان سخت از مجموعههای تازه شبکه نمایش خانگی است که توانسته نگاه مخاطبان را به خود جلب کند. مجموعهای از بازیگران خوب که از عهده اجرای نقشهایشان تاکنون برآمدهاند، باعث شده که این مجموعه جذاب به نظر برسد. در این مطلب، نگاهی به استایل بازیگران مجموعه خواهیم داشت و باهم مقوله استایلینگ را در آن بررسی میکنیم.
مهرداد صدیقیان
صدیقیان بهترین گزینه برای ایفای نقش جوانهای امروزی است. او توانایی زیادی در به تصویرکشیدن کاراکترهای متنوعی از جوانان در قشرهای مختلف دارد. در این سریال هم با یک تیپ امروزی ظاهر میشود و برآیندی از شاخصههای استایل شخصیتهایی را در تیپ او میبینیم که از ترندهای روز و روزگار کنونی هستند. او که شخصیتی عاطفی و در عین حال محکم دارد، از لباسهای اسپرت بهره میبرد. تیپ او همان راحتی جوانان کنونی را بازتاب میدهد که البته با اکسسوریها و عناصری خاص مانند سبک ویژه مدلدادن و آرایش به مو خواهان انعکاس نوعی ابراز وجود و متمایزبودن هم هست. صدیقیان با اندام موزون و قد بلندی که دارد، با هر نوع سبک پوششی، جلوهای خوب از خود به نمایش میگذارد. در این مجموعه هم استایل مناسبی دارد و از نظر ظاهری، مورد پسند مخاطبان قرار میگیرد.
الناز حبیبی
الناز حبیبی هم در نقش دختری امروزی، قوی و البته احساسی بهخوبی در جانسخت ظاهر شده است. استایل مناسبی که برای او در نظر گرفته شده، در پیشبرد بهتر نقش اثرگذار بوده است. این روزها که انگار فضای بازتری از پوشش در مجموعههای نمایش خانگی به چشم میخورد، استایل بازیگران زن کمی باورپذیرتر از قبل شدهاند. استفاده از هودی و لباسهای اسپرت تاحد زیادی به تعریف شخصیت حبیبی کمک کرده است. او که اندام ظریف و قد کوتاهی هم دارد، با ترکیب هودیها و شلوارهای بگی، درشتتر به نظر میرسد. او شخصیتی با استایل اسپرت است که شخصیتی دوستداشتنی را ابراز میکند و همدلی مخاطب را با خود به همراه دارد. استفاده از شلوارها بگ، تتبگها و کفشهای حجیم و بزرگ، همسویی این شخصیت با ترندهای تازه در سالهای اخیر را نشان میدهد و شمایل جوانپسندی دارد.
حسین پورکریمی
حسین پورکریمی از بازیگرانی است که در سالهای اخیر در مجموعههای مطرح نقشآفرینی کرده و نشان داده که در ارائه الگوهای شخصیتی متنوع توانمند است. در این سریال هم در قاموس شخصیتی ظاهر میشود که کمی طردشدگی را تجربه کرده و عصبیتهای مخصوص به خود را دارد. او استایلی همراستا با ویژگیهای شخصیتیاش استفاده میکند و باید بگوییم که استایلینگ برای او بهخوبی شکل گرفته است. استفاده از تیشرتهای طرحدار و بینظمی و بیتوجهی کاراکتر به پوشش راه مناسبی برای متمایزکردن گروه دیگری از جوانان حاضر در فیلم است. استفاده از کاپشنهایی به رنگ بسیار خاص مانند قرمز و خودابرازی با استایل از طریق رنگ هم در تیپ و استایل این کاراکتر بهخوبی به نمایش درآمده است. استفاده از رنگهای شاد لزوما متعلق به گروه خاصی از افراد اجتماع نیست، اما انتخاب طیف شاد در استایلی لمپنگونه و شیک از زمین تا آسمان با هم فرق دارد. در واقع، کاراکترهایی از سطح پایین اجتماع یا دستکم افرادی که از نظر شخصیتی قابل اعتماد نیستند و در دسته الیتهای جامعه قرار نمیگیرند، با رنگهای جیغ و عجیب، نوعی جلب توجه ناخودآگاه را طلب میکنند.
ماهور الوند
الوند از بازیگران خوب و جوان سینما و شبکه نمایش خانگی است. او توانسته با حفظ کیفیت حضور خود در آثار مختلف، کارنامه قابل قبولی ایجاد کند. در جان سخت هم در نقش یکی از اعضای یاکوزا و در کنار جوانان دیگر حضور دارد. او هم استایلی منطبق بر ترندهای روز دارد و برای او هم مانند الناز حبیبی از شلوارهای واید و تونیکهای کوتاه استفاده شده است. البته تیپ او نسبت به الناز کمی رسمیتر است و شاخصههای یک استایل تماماً اسپرت را در او نمیبینیم. این شخصیت معمولاً از طیفهای رنگی خنثی یا پالتهای رنگی در استایلش بهره میبرد که با هم هماهنگ هستند و در آن، ویژگی شاخص و عجیبی به چشم نمیخورد. در واقع، نوعی سکون و رخوت در این تیپ دیده میشود و در تضاد با رنگ لباسهای کاراکترهای دیگری است که رنگهای شاد به تن دارند و اصولاً مردهای داستان را تشکیل میدهند.
مجتبی پیرزاده
پیرزاده توانسته در این سالها در سریالهای پرمخاطب روز نقشآفرینی کند. بااینحال، شمایل یک جوان غیرتحصیلکرده و پرخاشگر از او میبینیم که او را در ورطه کلیشهشدن قرار داده است. در این سریال هم مانند بسیاری از سریالهای سالهای اخیر، شاهد مفاهیم تکراری و آزاردهندهای نظیر انتقام و خشونت هستیم. وجود چنین کاراکترهایی که استایل اسپرت و نیمهلمپن دارند هم تقریبا تکراری شده و مجتبی هم در بسیاری از موارد نمایندهای از همین شخصیتها بوده است. استفاده از رنگهای تند برای عناصر پوششی شخصیتهایی مانند نقشی که مجتبی پیرزاده ایفا میکند از نقاط درست تصمیمگیری برای مقوله استایلینگ بوده است. معمولاً در افرادی از اقشار مشابه، استفاده از رنگهایی شاد و اصطلاحاً جیغ بسیار رایج است.
شخصیتهای دیگر
شخصیتهای دیگری هم در این سریال نقشآفرینی میکنند که هیچیک نمایندهای از قشری معمولی یا تحصیلکرده و شاخص نیستند. همچنان در این سریال هم با تکرار تیپهای اصطلاحاً لمپنی روبهرو هستیم که در این وانفسای پرخشونت و خستگی، باعث ایجاد هیچگونه تغییر مثبتی در روحیه بینننده نمیشوند. استفاده از تیشرت، شلوارهای اسپرت و مدل موهای تقریباً منطبق بر ترندهای عامه جامعه از اقداماتی بوده که در طراحی لباس و گریم بازیگران استفاده شده است. شاید شخصیتهای این سریال از نظر استایل به مابهازاهای واقعی خود در جامعه نزدیک باشند، اما ضعف ساختاری سریال مانع از همذاتپنداری کامل با آنها میشود.
در آخر
مرور حضور بازیگرانی مشابه در سریالهای مختلف در این روزها، نشان میدهد که نقش استایل در تعریف شخصیت چقدر مهم است. چون اگر دستکم، مقوله استایل و گریم هم به پایان خود در فیلمها و سریالهای ایرانی نزدیک میشد، دیگر نمیتوانستیم بازیگران تکراری در نقشهای متنوع سریالهای رنگارنگ را از هم تشخیص بدهیم. نظر شما درباره استایل بازیگران در این مجموعه چیست؟ آن را تماشا میکنید؟ به نظر شما هم استایلینگ توانسته تاحدی به شخصیتهای بیجان و بیرمق این سریال کمک کند؟ باید قبول کنیم که اگر گریم و طراحی لباس نبود، مجموعههای تکراری امروزی بیشتر هم با شکست مواجه میشدند.
دیدگاه شما