نیلوفر شهدوست در
13,878

لباس‌های متفاوت زنی که مغز نوزادش را در سرش داشت و در کل دنیا خبرساز شد!

لباس‌های متفاوت زنی که مغز نوزادش را در سرش داشت و در کل دنیا خبرساز شد!

فیلم تحسین‌شده بیچارگان را دیده‌اید؟ این فیلم از جدیدترین آثاری است که که توجه همه را به خود خیره کرده و علاوه بر موضوع جالب و جذابی که دارد، از نقطه‌نظر طراحی لباس هم بسیار درخشیده و جوایزی از مهم‌ترین جشنواره‌ها را به خود اختصاص داده است. در این مقاله، نگاهی به استایل شخصیت‌های فیلم خواهیم داشت. با ما همراه باشید تا ببینیم چطور می‌توان از طراحی لباس به مثابه عنصری مهم در روایت‌گری استفاده کرد.

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

از حوالی قرن ۱۹ میلادی

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

در این اثر شاهد تلاش و رشد زنی هستیم که پیوند مغزی شده و می‌خواهد افسار زندگی رام‌نشده‌ خود را به دست بگیرد. در چنین مسیری با تکاپوی زیاد و البته ظاهری روبه‌رو هستیم که دچار تغییراتی می‌شود. این تغییرات به‌مدد طراحی لباس مطلوب به‌خوبی به نمایش گذاشته شده‌اند. بِلا شخصیت نخست فیلم که در ابتدا در مقطع کودکی ذهن به‌سر می‌برد، لباس‌هایی منطبق با جامه‌های قرن ۱۹ به تن دارد. آستین‌های پف‌دار و رنگ‌های روشن از شاخصه‌های پوشش در آن دوران هستند. طراح لباس با الهام از داده‌های قدیمی و رجوع به گذشته و البته تعریف شخصیت اقدام به طراحی لباسی جذاب برای او می‌کند. بلا در اوایل فیلم لباس‌هایی با شاخصه‌های دوران گذشته و متناسب با روح پرسشگر و کودکش به تن دارد. در واقع، هرچند که استایل‌های او با دوره زمانی قرن ۱۹ هماهنگی دارند، اما برای او شخصی‌سازی هم شده‌اند. بیان ویژگی‌های شخصیت‌ها از راه ابزاری موسوم به لباس و پوشش توانسته نقش پررنگی در پیش‌برد داستان فیلم بیچارگان داشته باشد. طراحی لباس با استعانت از اصول پوشش در قرن ۱۹ میلادی و به‌کارگیری عنصر اغراق به سبکی جذاب رسیده است و توانسته بازوی کمکی سناریست و کارگردان در بازگویی روایت باشد. چنین دستاوردی واقعا جای تقدیر دارد و اتفاقا جوایز مهمی را برای طراح لباس و تیمش هم به همراه آورده است.

کشف و شیطنت روحی پرنشاط

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

با پیش‌رفتن در فیلم، متوجه تغییراتی در استایل بلا می‌شویم. او کم‌کم شروع به تغییر استایل خود می‌کند. آنچه در ظاهرش نمایان می‌شود، استفاده از رنگ‌های تازه، طرح‌های متنوع‌تر و نوعی برون‌گرایی است. در واقع، به نظر می‌رسد که رهاشدن بلا از نخستین خانه‌ای که تجربه زندگی در آن را پیدا کرده، با نوعی تلاش برای کشف دنیای پیرامونش همراه است. این کنجکاوی در قالب لباس‌هایی برون‌گرایانه‌تر دیده می‌شود. رنگ‌ها، مدل‌هایی پرچین و با برش‌های خاص و استفاده از بُعد و زاویه‌های ویژه راهی برای تعریف شخصیت بلا در این داستان بوده است. نمایی از این طراحی خلاقانه و صحیح را در تصویر بالا هم مشاهده می‌کنید.

در مسیر بلوغ

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

هرچه از سفر ادیسه‌وار بلا با تغییراتی در تیپ و استایل او همراه است. به نظر می‌رسد که هرچه به تجربیاتش از زندگی افزوده می‌شود، لباس‌هایش هم پرچین‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند. انگار لایه‌های دامن سفید او نقش گذر روزگارانی را دارد که او از سر می‌گذراند. پف‌ها ‌و چین‌های دامن‌های توری از یک سو ابعادی معناگرایانه برای بازتاب شخصیت بلا در فیلم دارند و از سوی دیگر از لباس‌های اشراف در قرن نوزدهم میلادی الهام گرفته شده‌اند.

بازی با رنگ‌ها برای انتقال حس و پیشینه شخصیت

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

در صحنه‌هایی از فیلم، طراح لباس برای القای حس به دوش‌کشیدن باری سنگین برای شخصیت اصلی از رنگ‌هایی تیره و جنس پارچه‌هایی سنگین مانند تافته استفاده کرده است. این‌ها نشان از گذشته بلا و درد و باری دارند که با خود حمل می‌کند و در مسیر کشف و رویارویی با دنیا مجبور به تحملشان است. سیر حرکت اما از زنی با مغز یک کودک به سوی دوران بزرگسالی و بلوغ روایت جذابی از حرکت انسان در مسیر تکامل است. تجربه‌هایی که بر سر راه او قرار می‌گیرد و تلفیقی از میل، آرزو، شهوت با نیاز به رشد و کمال به‌خوبی در این فیلم به نمایش گذاشته می‌شود. در تصویر بالا همان لباس تافته‌ای را مشاهده می‌کنید که پیش‌تر از آن گفتیم.

بدل‌شدن به جزئی از این دنیا

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

بلا در جایگاه موجودی معصوم و از همه‌جا بی‌خبر پا به دنیای پررنگ و نقش می‌گذرد. از اجبار، اختیار، لذت و صفات متعالی متنوعی مانند همدلی و مهر به درک می‌رسد و در نهایت، مانند هر انسان دیگری محکوم به عضو و جزئی از این کیهان بزرگ‌بودن راضی می‌شود. تمام این مراحل و روند رشدی که برای او تصویر می‌شود، در طراحی لباسش هم قابل مشاهده است. استایل‌های متنوعی از این شخصیت را در طول فیلم مشاهده می‌کنیم. هریک دال بر گذری از روزگاری مخصوص به رشد و بلوغ این زن هستند. زنی که می‌خواهد به جهان از چشم ناظری بیرونی و عنصری خارجی نگاه کند اما در نهایت در بافت در هم‌تنیده‌اش فرو می‌رود و جزئی انکارناپذیر از آن می‌شود. سرنوشت او هم مانند همگان در گروی جبر با ریسمان پرتاب اختیار در حرکت است. داستان می‌سازد، پیش می‌رود اما از این بار هستی خارج نمی‌شود.

شخصیت‌های دیگر

بررسی استایل شخصیت‌های فیلم بیچارگان

در این فیلم شاهد حضور کاراکترهای متنوع دیگری هم هستیم. عموماً این شخصیت‌ها مرد هستند و هریک با نوعی از قدرت‌طلبی در پی تحت استیلاگرفتن بلا به سر می‌برند. این شخصیت‌ها با ظواهری آراسته و متعلق به قرن ۱۹ام دیده می‌شوند و در جایگاه خود یک‌به‌یک در پی اعمال سلطه‌گری هستند. ظاهر پاپیون‌زده و آراسته این مردان، کت‌وشلوارهای مخصوص به پیش از قرن بیستمشان و آرایش موها و محاسنشان هم در خدمت وفاداری به تاریخ است. ضمن اینکه طراح لباس توانسته به‌خوبی از پس اختصاصی‌کردن شخصیت نقش‌ها برآید. ویلیام دافو که در واقع خالق بلا است، نمونه‌ای از این مردان به‌شمار می‌رود که طراح لباس در اجرای ایده‌های مربوط به پوشش او مانند سایرین بسیار موفق عمل کرده است.

در آخر

اگر به تماشای اثری پر از ریزه‌کاری‌های روانشناسی و در عین حال پرمعنا و سرگرم‌کننده علاقه‌مند هستید، این فیلم را تماشا کنید. تماشای فیلم بیچارگان می‌تواند برای کسانی که دستی در زمینه طراحی لباس دارند هم جذاب باشد. مطالعه تاریخی آثار از یک سو و خلاقیت‌های تصویری به‌کارگرفته شده در اجرای لباس‌ها می‌تواند جالب توجه و آموزنده باشد. بازی اما استون در نقش بلا در این فیلم هم بسیار دیدنی است و توانست برایش جایزه بازیگری اسکار را به ارمغان بیاورد. این فیلم را ببینید و حواستان به نگاه به استایل‌های استفاده شده در آن هم باشد.



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :