شایسته عسگریان در
0

خرید درمانی چیست؟ تا حالا خرید درمانی کردین؟

خرید درمانی چیست؟ تا حالا خرید درمانی کردین؟

خرید درمانی، اصطلاحی است که در بین عموم رایج است و از آن به‌عنوان روشی برای بهبود حال روحی در شرایط  و موقعیت‌های نامطلوب یاد می‌کنند؛ به‌خصوص برای خانم‌ها؛ اما جالب است بدانید که این اصطلاح، کاملا علمی و درست است و در علم روانشناسی به آن Retail Therapy می‌گویند.

با ما همراه باشید تا بیشتر درمورد خرید درمانی بدانید.

مطالب مرتبط:

لوازم آرایش، روحیه‌بخش خانم‌ها در روزهای طاقت‌فرسای قرنطینه! + پیشنهاد خرید

تنهایی خرید رفتن یا با همراه رفتن؟ مسئله این است!

راهنمای یک خرید اینترنتی خوب و راضی‌کننده لباس!

خرید درمانی چیست؟

هنگامی که در شرایط بدی قرار گرفته‌اید، یک بحران عاطفی را پشت‌سر می‌گذارید، از کارتان اخراج شده‌اید، از موضوعی عصبانی یا ناامید هستید، راه رفتن در پاساژها و مراکز خرید و انتخاب آیتم‌های موردعلاقه و خرید آن‌ها، باعث بهبود حالتان می‌شود که به این روش درمانی پرخرج، خرید درمانی می‌گویند؛ البته در سال‌های اخیر روش خرید اینترنتی هم به آن اضافه شده که برخی معتقدند که به اندازه خرید فیزیکی تاثیرگذار نیست.

آیا خرید درمانی واقعا تاثیر گذار است؟

نتایج به‌دست آمده از تحقیقات روانشناسی در این زمینه نشان می‌دهد که خرید درمانی واقعا تاثیرگذار است و عموما فرد پس از خرید و بعد از اینکه احساس بهتری پیدا کرد، چندان از خرید خود پشیمان نخواهد شد، زیرا برایش یادآور لحظه‌ایست که غم‌هایش را فراموش کرده است.

خرید درمانی برای اکثر مردم، به‌خصوص خانم‌ها، یک مکانیزم منطقی است که وقتی کنترل اوضاع از دستشان درمی‌آید، از آن استفاده می‌کنند؛ آن‌ها در فرآیند خرید، چیزی را که دوست دارند، انتخاب می‌کنند و با پرداخت پول، آیتم را از آن خود می‌کنند، بنابراین این حس به آن‌ها دست می‌دهد که کنترل اوضاع را در دست دارند و همین باعث می‌شود که غم و ناراحتی را فراموش کرده و حالشان بهتر شود.

پول؛ مانعی بر سر راه خرید درمانی

مسئله‌ای که این میان پیش می‌آید، مسئله پول است. اگر فردی در زندگی با موقعیت‌های بد زیادی روبرو شود یا اینکه حساس و زودرنج باشد و از هر واقعه‌ای احساس شکست کند، به خرید درمانی روی بیاورد، به آن معتاد شود و مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف یا حتی گرفتن وام و قرض شود، چه باید کرد؟

 

روش‌هایی برای درمان اعتیاد به خرید درمانی

خرید آیتم‌های ضروری

در هنگام خرید درمانی، آیتم‌هایی را بخرید که حتما ازقبل به آن‌ها نیاز داشته‌اید؛ اینگونه خرید درمانی و نیاز اساسیتان را باهم یکپارچه کرده و متحمل ضرر نمی‌شوید. برای این کار، ازقبل فهرستی از آیتم‌های موردنیازتان تهیه کنید.

خریدهای کوچک

نیازی نیست که هربار خرید بزرگی انجام بدهید تا حالتان بهتر شود. برخی ناراحتی‌ها با خرید یک آیتم ساده، مثل یک گل‌سر، یک رژلب و… نیز از بین می‌رود. اکسسوری‌های کوچک و دستساز بهترین انتخاب‌ها برای این مواقع هستند.

قضیه را کش بدهید

این روشی است که خودم هم از آن استفاده می‌کنم. گاهی حالمان انقدر بد است که ساعت‌ها در پاساژها می‌گردیم یا در وبسایت‌های فروشگاهی می‌چرخیم تا چیزی برای خرید پیدا کنیم؛ در اینطور مواقع بهتر است که آیتمی را که انتخاب کردید، در فهرست انتظار بگذارید (اگر خریدتان اینترنتی باشد که چندساعتی هم برایتان رزرو می‌شود)، بعد از اینکه گشت‌وگذارهایتان را انجام دادید، با خودتان فکر کنید که هنوز هم حال خوشی ندارید و باید چیزی بخرید. در بسیاری از مواقع، تنها همان گشت‌وگذار در فضای خرید، حالتان را بهتر می‌کند و بعد از چند ساعت از خرید منصرف می‌شوید.

اعتیاد به خرید

یادتان باشد که خرید درمانی گاه‎به‎گاهی که حالتان را بهتر کند و پس از مدتی باعث عذاب وجدانتان نشود، ایرادی ندارد؛ اما اگر خصوصیاترا که در ادامه ذکر می‌کنیم، دارید، احتمالا به خرید اعتیاد پیدا کرده‌اید و بهتر است که نکاتی را که گفتیم، رعایت کنید و مطلب کمد کپسولی را نیز مطالعه کنید:

  • اغلب اوقات، چیزهایی را که نیاز ندارید، می‌خرید.
  • خریدهایتان همیشه احساسی است، نه منطقی.
  • خرید نکردن به شما حس اضطراب و ناراحتی می‌دهد.
  • با خرید کردن، هیجان بیش از حد و غیر معمولی را تجربه می‌کنید.
  • اغلب اوقات، پس از خرید، احساس گناه و عذاب وجدان دارید.

mobile_sticky_top ad banner


دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :