مدیر سایت در
0

ارتباط صبحانه خوردن و لاغری چیست؟

ارتباط صبحانه خوردن و لاغری چیست؟

قبل از اینکه به فکر تناسب اندام و زیبایی باشید، سلامتی برایتان اهمیت داشته باشد. واقعا دیگر از چاقی و مشکلات آن خسته شده اید؟ زانودرد دارید؟، درد کمر پیدا کرده اید؟ تصمیم بگیرید لاغر شوید و تحرک و جنبشی داشته باشید و سلامتی تان را به دست آورید. ارتباط صبحانه خوردن و لاغری چیست؟ سال‌هاست که صبحانه مهم‌ترين وعده غذايي روز در نظرگرفته مي‌شود اما پشتوانه علمي اين ادعا به نحو تعجب‌برانگيزي‌ناچيز است. با تیم چی بپوشم همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

 

ارتباط صبحانه خوردن و لاغری چیست؟

به گزارش سلامت نیوز، انتشار مقالات تحقيقي‌متنوع که در دانشگاه‌هاي مختلف ايالات متحده انجام شده در نسخه ژورنال تغذيه باليني آمريکا، درکل تفکر اهميت تغذيه در ساعات آغازين روز را زيرسوال برده است. محرک اصلي انجام اين تحقيقات، تعيين نقش خوردن صبحانه در کاهش وزن است. محققان دانشگاه آلاباما با به‌کارگيري 300 داوطلب کاهش وزن اين مساله را مورد مطالعه دوباره قرار داده‌اند. داوطلبان به‌صورت اتفاقي به 3 گروه تقسيم شدند.

1- گروهي که صبحانه نمي‌خورند.

2- گروهي که حتما صبحانه مي‌خورند.

3- گروهي که برنامه قبلي خودشان را دنبال مي‌کنند.

بعد از 16 هفته داوطلبان براي وزن‌کشي به آزمايشگاه برگشتند. هيچ‌کدام وزن زيادي کم نکرده بودند، (حدود 5/0 کيلوگرم) و خوردن يا حذف صبحانه تاثيري بر روند کاهش وزن آنها نداشت.

در تحقيقي ديگر در دانشگاه بس افراد لاغر با هدف تعيين متابوليسم زمان استراحت مورد مطالعه قرار گرفتند. ميزان کلسترول و قندخون 33 شرکت‌کننده که بعضي صبحانه مي‌خوردند و برخي نمي‌خوردند، اندازه گرفته شد و يک شمارنده ثبت فعاليت فيزيکي نيز به آنها داده شد. پس از 6 هفته وزن، کلسترول، قندخون و مقدار متابوليسم هنگام استراحت اندازه‌گيري شده که در نتيجه تغييري در ميزان قندخون در ميان افرادي که صبحانه مي‌خوردند يا نمي‌خوردند نبوده است. از سوي ديگر به‌نظر مي‌رسيد که صبحانه‌خورها طي‌ساعات روز کالري بيشتري سوزانده‌اند. شمارشگرهاي آنان 500 کالري انرژي مصرف شده بر اثر فعاليت جسماني را ثبت کرده بودند. البته اين گروه به همين مقدار هم جذب کالري از مصرف صبحانه داشتند.

برخلاف عقيده عمومي که مي‌گويد کساني که صبحانه نمي‌خورند وعده ناهار و شام را حريصانه و به مقدار بيشتر مي‌خورند، داوطلبان گروهي که صبحانه نمي‌خوردند، چنين رفتاري نداشتند ولي دچار کسالت و تنبلي صبحگاهي بودند.

اميلي دراندار، استاد دانشکده پزشکي آلاباما که سرپرست انجام تحقيقات بوده است مي‌گويد: «در ارتباط با کاهش وزن صبحانه هم مثل بقيه وعده‌هاي غذاي روزانه است و نخوردن آن سبب چاقي نمي‌شود.» اين تحقيقات دربازه‌هاي زماني کوتاه و با تعداد کم داوطلب انجام شده است.

براي فهم تاثير خوردن صبحانه بايست تعداد بيشتري آزمايش اتفاقي صورت پذيرد. همين‌طور اينکه پاسخ افراد چاق و لاغر در حذف يا مصرف صبحانه متفاوت است يا خير روشن نيست.بنابراين، اين نتايج نصفه و نيمه علمي به‌دست آمده به هيچ‌وجه ما را به خوردن يا نخوردن صبحانه تشويق نمي‌کند.

مطالب مرتبط: 

1- دوست دارید اندامی زیبا داشته باشید؟

2-چجوری جلوی اشتهام رو بگیرم؟



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :