المیرا فلاحیان در
0

آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

اجازه بدهید در همین ابتدا حرف آخر را بزنم؛ بله، نیاز است که حتما قبل از پوشیدن لباس‌های نو، آن‌ها را بشویید؛ اما نه به همان دلیل‌هایی که تاکنون گمان می‌کردید! آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

از لذت‌بخش‌ترین کار دنیا به خانه بازگشته‌اید و دلتان برای پوشیدن و رژه رفتن با لباس‌های نو، به غلیان افتاده است؛ اما افسوس، چیزی به شما الهام می‌کند که قبل از پوشیدن، می‌بایست به خوبی آن‌ها را بشویید. در این میان به این فکر می‌کنید که شاید قبلا کسی آن را پوشیده باشد، پس بهتر است حتما شسته شود؛ اما ظاهر لباس بدون یک خط چروک و یا لکه‌ی ریز، خودش را به شما نشان می‌دهد؛ آیا واقعا نیاز است که فوری لباس به این زیبایی را در ماشین‌ لباس‌شویی بندازید؟ باز هم تاکید می‌کنیم، بله نیاز است!

برای اطمینان خاطر بیشتر، نظر شما را به خانم Lana Hogue که در زمینه‌ی تهیه و تولید لباس تخصص دارند، جلب می‌کنم:

“به طور قطع قبل از پوشیدن و بیرون رفتن با لباس‌های نو می‌بایست آن‌ها را بشویید؛ به خصوص اگر لباس مستقیم با پوست تماس داشته و امکان عرق کردن وجود داشته باشد.”

آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

حتی اگر میکروب‌های خطرناکی که ممکن است روی لباس لانه‌سازی کرده‌ باشند، نظر شما را به شستن لباس سوق ندهند، مواد شیمیایی نامناسبی که لباس را آغشته کرده‌اند، جای تامل دارد. بر اساس گفته‌های خانم Lana Hogue، علی‌رغم این که رنگ‌های شیمیایی برای بامزه‌ شدن لباس‌هایمان لازم هستند، باید منتظر عوارض جانبی بدی که در گذر زمان از خود به جا می‌گذارند هم باشیم؛ این عوارض عبارتند از انواع بیماری‌های پوستی تا جوش‌های قرمزی که می‌توانند خارش‌های دردناکی را به دنبال داشته باشند. همچنین Lana Hogue اضافه می‌کند: “بسیاری از مواد شیمیایی که در رنگرزی و ریسیدن نخ‌های پارچه‌بافی کاربرد دارند، به عنوان محرک‌های پوستی شناخته می‌شوند.”

Lana Hogue اضافه می‌کند که در صنایع پارچه‌بافی، بیش از حد از مواد شیمیایی استفاده می‌شود: “بسیاری از مردم باور دارند که لباس‌ها به واسطه‌ی مواد شیمیایی خرید‌وفروش می‌شوند.” اما واقعیت این است که لباس‌ها نه، اما منسوجات برای مبادله شدن به مواد شیمیایی نیاز دارند. در بسیاری از  محیط‌های تجاری، آینده‌ی منسوجات به رطوبت هوا بسته است؛ چرا که برای جلو‌گیری از جوانه‌زدن، می‌بایست مواد زدکپک را روی نخ‌ها اسپری کنند؛ همچنین لازم است مقداری مواد شیمیایی روی دستگاه‌های ریسندگی، اسپری شود تا تاثیر بهتری داشته باشد. این روال برای تمام منسوجات صادق است، حتی لباس‌هایی که با اتیکت صد‌درصد پنبه وارد بازار می‌شوند.

به دلیل این که لباس‌ها و پارچه‌ها در نقاط مختلفی از سراسر دنیا تهیه می شوند، نحوه‌ی تولید‌ آن‌ها با هم متفاوت است؛ در واقع قوانین هر کشور در مورد استفاده از مواد شیمیایی در منسوجات، بسیار فرق می‌کند. از مواد تشکیل‌دهنده‌ی رایج در این صنعت، می‌توان به رنگ‌های azo-aniline و صمغ formaldehyde اشاره کرد که از معمول‌ترین عوارض آن‌ها، خارش پوست است. Lana Hogue اشاره می‌کند: “Formaldehyde در دسته‌ی سوم مواد سرطان‌زا (دارای کم‌ترین خطر) قرار دارد و حجم کم آن در دراز مدت، باعث اثرگزاری در بدن می‌شود. با این حال، چه کسی می‌تواند در مورد این مواد بیش از این افشاگری کند؟” براساس تحقیقات انجام شده توسط دفتر پاسخ‌گویی دولت ایالات‌متحده‌آمریکا در سال ۲۰۱۰ میلادی، بسیاری از پارچه‌هایی که روانه‌ی بازار می‌شوند، با حد غیرمجازی از Formaldehyde دست‌وپنچه نرم‌ می‌کنند.

آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

پروفسور Donald Belito متخصص در زمینه‌ی امراض پوستی مرکز پزشکی دانشگاه Columbia در نیویورک، به منظور جاانداختن فرهنگ شستن لباس‌ها قبل از پوشیدن، به ژورنال Wall Street پیشنهاد داد که تسهیلاتی به عنوان اتاق شستشو برای پاک کردن میکروب‌ها، شپش‌ها و قارچ‌ها، در اختیار مشتری‌ها قرار بدهند. Donald Belito می‌گوید: “مواردی از وجود شپش روی لباس دیده شده است که احتمالا در اثر امتحان کردن لباس‌های نو در فروشگاه‌ها به جای مانده‌اند؛ همچنین بسیاری از بیماری‌های عفونی می‌توانند از همین طریق به دیگری منتقل شوند.”

خوشبختانه شستن لباس‌ها قبل از پوشیدن‌، به طور چشم‌گیری در کاهش احتمال ابتلا به خارش یا شپش، موثر است. همچنین به خاطر داشته باشید که با توجه به سطح تماس لباس‌ها با پوست، می‌بایست آن‌ها را در اولویت شست‌وشو قرار داد:

جوراب‌ها

لباس زیر

زیرپوش

لباس‌های ورزشی

تی‌شرت

شلوارک

لباس‌های تابستانه

لباس شنا

در مورد به تن کردن لباس شنا، خانم Lana Hogue پیشنهاد می‌کند: “اگر قصد پوشیدن لباس شنا در محیطی که گرم بوده و ممکن است عرق کنید، دارید، لازم است که از قبل لباس را اتو نمایید.” همچنین “عرق کردن باعث می‌شود منافذ پوست باز شده و به این ترتیب مواد شیمیایی به راحتی وارد بدن می‌شوند.”

آیا واقعا نیاز است لباس‌های نو را قبل از پوشیدن بشوييم؟

در ادامه چند مورد از پوشاک را یادآوری می‌کنیم که می‌توانید از شستشوی قبل پوشیدن، صرفه نظر کنید:

۱. لباس شنا: اگر بلافاصله بعد از پوشیدن لباس شنا (قبل از این که عرق کنید) وارد آب می‌شوید، می‌توانید از شستشوی قبل از پوشیدن، چشم‌پوشی کنید. (بنابر گفته‌ی خانم Lana Hogue: “همین مقدار کافی است که با آب، مواد غیر مجاز روی لباس، خارج شوند.”)

۲. لباس فرم: نیازی نیست لباس‌های فرم (لباس رسمی کار، مدرسه یا …) خود را قبل از پوشیدن حتما اتو کنید.

۳. لباس‌های رویی: لباس‌های نو از قبیل پالتو، روپوش و به طور کلی مواردی که به طور مستقیم با پوست تماس ندارند را می‌توان بدون شست‌وشو به تن کرد.

خانم Lana Hogue می‌گوید: “اگر یک ژاکت زیبا دارید و نمی‌خواهید آن را بشویید؛ همین که به طور مستقیم با پوستتان تماس نداشته باشد، برای نشستن، کافی است.” به خاطر داشته باشید که نیاز نیست هر لباسی با آرم “فقط خشک‌شویی” را به خشک‌شویی بدهید؛ زیرا به این ترتیب مواد شیمیایی جدیدی را وارد لباس کرده‌اید. همچنین وی پیشنهاد می‌کند، لباس‌ها را برای خشک‌کردن در معرض هوا و نور خورشید قرار بدهید.

و اما توصیه آخر: صرف زمان برای شستن لباس‌های نو قبل از پوشیدن، هزینه‌ی کمی به دنبال دارد؛ با این حال بسیاری از ما این کار را انجام نمی‌دهیم. همچنین دور کردن مواد شیمیایی که تنها باعث بیماری هستند، هزینه‌ی کمی خواهد داشت؛ البته اگر قصد داشته باشید بدون هیچ مواد شیمیایی ناشناخته‌ای، کل روزتان را با فعالیت‌هایی از قبیل ورزش کردن یا کار روزانه، سپری کنید.

 مطالب مرتبط:

1- کدام لباس ها نیاز به خشکشویی دارند؟

2- شستن کفش کتانی در ماشین لباسشویی

3- راه های نگهداری کتانی های سفید چیست؟



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :