محمد رضا اهوارکی در
0

8 عادت غلط در کاهش وزن

8 عادت غلط در کاهش وزن

هیچ راه آسانی برای کاهش وزن در اینترنت وجود ندارد. با وجود اینکه برخی از آن ها خوب هستند برخی دیگر شدیدا به بدن شما آسیب می رسانند. در این پست قصد داریم تا شما را با 8 عادت غلط در ارتباط با کاهش وزن آشنا کنیم. با کارشناسان چی بپوشم همراه باشید.

1- صبحانه بخورید، حتی اگر گرسنه نیستید

شاید شنیده اید که برای افزایش سرعت متابولیسم بدنتان بعد از خواب طولانی شب، باید صبحانه بخورید، و به همین دلیل خیلی از افراد خود را مجبور به خوردن صبحانه در صبح می کنند. با این حال خوردن صبحانه لزوما در کاهش وزن تاثیری ندارد. در واقع مطالعات نشان می دهد که خوردن یا نخوردن صبحانه تاثیر خیلی کمی در کاهش و افزایش وزن دارد.

در تحقیقی دیگر افرادی که صبحانه نمی خوردند، نهایتا در وعده ی ناهار 140 کالری بیشتر از کسانی که صبحانه می خوردند مصرف کرده بودند. و در آخر روز کالری مصرفی آنها 400 کالری بیشتر بود!

نتیجه گیری : خوردن صبحانه در صبح در کاهش وزن شما تاثیری نمی گذارد. اگر گرسنه هستید سعی کنید صبحانه ای پر از پروتئین بخورید.

2- هرروز خودتان را وزن نکنید!

وزن شما هر روز با توجه به فاکتورهای مختلف تغییر می کند. به همین دلیل توصیه می شود در حین کاهش وزن هر روز وزن نکنید. تحقیقات نشان می دهد که وزن کردن روزانه تاثیری در کم خوری شما ندارد. در یک تحقیق 6 ماهه افراد چاقی که هروز خود را وزن می کردند میانگین 4.5 کیو بیشتر از کسانی که هرروز خود را وزن نمی کردند ، کم کردند. در تحقیقی دیگر محققان عادت های 40 فرد چاق را مورد مطالعه قرار دادند که فهمیدند کسانی که اغلب خود را وزن می کنند کاهش وزن بهتری دارند. این مهم است که بدانید وزن شما هرروز به دلایل تغییر هورمونی و دلایل دیگر در حال تغییر است ولی این تغییر در کاهش وزن شما تاثیری ندارد.

نتیجه گیری: وزن کردن زیاد خوب است ولی نه هرروز، سعی کند هر در هفته دو یا سه بار این کار را انجام دهید.

3- روزه ی نوشیدنی گرفتن!

روزه ی نوشیدنی معروف است. ثابت شده که شما با این روش می توانید تا 4.5 کیلو در هفته کم کنید و از سم های درون بدن هم در امان باشید. اما در سالم بودن این کار دلایل زیادی اعلام نشده است. هر رژیمی با این کالری کم باعث کاهش وزن می شود ولی نتیجه ی ماندگاری ندارد. بزرگترین مشکل اینست که این استفاده از نوشیدنی ها برای نگه داشتن وزن در حالت کم مناسب نیست.

نتیجه گیری: رژیم نوشیدنی ها شاید سرعت بالایی در کاهش وزن داشته باشد ولی عادت های سالم را برای کم نگاه داشتن وزن ارتقا نمی دهد.

4- سعی نکنید سریع وزن کم کنید

نصیحت عامیانه اینست که اگر به آرامی وزنتان را کم کنید ماندگاری بیشتری دارد. ولی با این وجود تحقیقات نشان می دهد که کاهش وزن ناگهانی در ابتدا زیاد هم ضرر ندارد و وزن را بازنمی گرداند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که کسانی که در 1 ماهه اول هفته ای 0.7 کیلو کم کرده اند تا 18 ماه 10 درصد از وزنشان را کم کردند.

نتیجه گیری: کاهش وزن ناگهانی در حالت اولیه ی رژیم ریسک بازگشت وزن را افزایش نمی دهد. شاید نتیجه ی خوبی برای بلند مدت داشته باشد.

5- ورزش ایروبیک انجام دهید

ورزش ایروبیک برای قلب ، کاهش استرس و در کل سلامتی عالی است. ولی به این فکر نکنید که وزن شما را کم می کند. حقیقت اینست که کاهش وزن با ایروبیک کاملا به خود فرد بستگی دارد. برخی با اینکار وزنشان کم می شود و برخی همان طور می ماند و در برخی دیگر باعث افزایش وزن می شود. بهترین راه ترکیب تمارین سنگین ورزشی با ایروبیک است.

نتیجه گیری: ایروبیک سنگین برای کاهش وزن مناسب است ولی در کل شاید باعث کاهش وزن نشود. باید ایروبیک را با تمارین سنگین ترکیب کرد.

6- غذاهای با چربی طبیعی را کاهش دهید!

دور بودن از همه ی غذاهای چرب حین کاهش وزن کار عاقلانه ای نیست. چربی دو برابر پروتئین کالری دارد. ولی مشکل آن هضم شدن دیر آن است. رژیم کم چرب استاندارد  با چربی زیر 30% کالری، معمولا نتیجه ی جالبی ندارد. غذاهای پرچرب مانند آووکادو ، آجیل، و نارگیل نشان داده شده که برای کاهش وزن مناسبند.

نتیجه گیری: از غذاهای فست فود و پر چرب دوری کردن زیاد هم جالب نیست، سعی کنید که این عادات را هم در رژیم غذایی داشته باشید.

7 – هر 2-3 ساعت بخورید

شاید شما هم شنیده اید که خوب است در وعده های کوچک در طول روز چیزی بخورید تا به متابولیسم بدنتان کمک کنید. مطالعات نشان می دهد که خیلی از وعده های کوچک به کم کردن وزن در مقایسه با وعده های اصلی کمکی نمی کند.

نتیجه گیری : اینکه از وعده های کوچک به جای وعده های بزرگ تر در طول روز استفاده کنیم متابولیسم بدن تقویت می شود یک اشتباه است. افزایش کمیت خورد و خوراک در کاهش وزن تاثیر نمی گذارد.

8- فقط روی کالری تمرکز کنید

با وجود اینکه فقط تنظیم کالری برای کاهش وزن ضروری است ،اما این تنها قسمتی از داستان است. نوع غذایی که می خورید هم تاثیر زیادی در گرسنگی دارد. برای مثال خوردن یک پک چوب شور حاوی 100 کالری فکر خوبی نیست زیرا از کربن بازیافتی ساخته شده است و قند خون را افزایش می دهد و عامل گرسنگی می شود.

ولی همین مقدار کالری را اگر از پنیر بگیرید هورمون های مربوطه را فعال می کند و گرسنگی را کاهش می دهد.

نتیجه گیری: کالری مهم است ولی کیفیت غذا هم مهم است اگر هدف کاهش وزن باشد و حفظ آن باشد.

مطالب مرتبط:

1- رژیمی برای کاهش وزن و خوابی بهتر

2- خواص ویتامین C برای پوست چیست؟

3- 5 تمرین جدی برای لاغری

mobile_sticky_top ad banner


دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :